A hűtő tisztítása: a gumi szigetelés

A hűtőszekrény sokféle élelmiszert tartalmazhat, ezért különösen fontos, hogy rendszeresen és alaposan takarítsuk. ajtaján levő gumicsík nincs minden nap a szemünk előtt, pedig ami folyik, csöpög, kenődik és foltot hagy, az mind oda is rákerülhet. Ha nem nézted meg mostanában közelebbről, hogy néz ki nálad a hűtő gumicsíkja, vess rá egy pillantást, de vigyázz, lehet, hogy meg fogsz ijedni. Szerencsére akkor sincs nagy gond, ha szinte fekete, a folytatásban található tippek segítségével a hűtő tisztítása gyerekjáték.A gumi szigetelés aránylag zárt hely, ezért könnyen megtelepedhet rajta a penész, mely könnyen megfertőzheti a hűtőben tárolt ételeket is.
Egy fehérítő tulajdonságú fogkrém és egy régi fogkefe mindaz, amire szükségünk van. A fogkrémes fogkefe segítségével dörzsöljük át hosszanti irányban a gumicsíkot. A fehérítő elveszi a szagot és enyhén fertőtlenít is a mentol révén.
De semmiképp ne hagyjuk a gumin, mert a szigetelés károsodhat, ezért meleg vizes ronggyal mossuk le a végén a hűtő felületét és a gumicsíkot is.

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük