Alma a háztartásban

Az alma finom, egészséges – és egyben hasznos segítség a háztartásban! Nem hiszed? Így segít az alma az elrontott ételek feljavításában vagy épp a paradicsom érlelésében:

Sült csirke, ami nem lesz száraz

Sokaknak vannak ellenérzései a csirkehússal szemben, mondván, hogy ízetlen, száraz, olyan, mint a fűrészpor…

A csirkehús egészséges, változatosan elkészíthető, és nagyon finom is lehet, viszont sajnos hajlamos annyira kiszáradni sütés közben, hogy már szinte törik. A megoldás: egy alma a csirke belsejébe, még sütés előtt. A sütés végén az almát kidobhatjuk – a hús pedig omlós, szaftos és finom ízű marad.

A sütemények frissen tartása alma segítségével

A házi vagy bolti süteményeket hűtőben kell tárolni, hogy a lehető legtovább frissek maradjanak. Igaz? Nem! Ha egy félbevágott almát teszel melléjük a kamrában, még tovább elállnak. (Ez persze nem vonatkozik a krémes, habos, tejszínes süteményekre – ezeknek valóban a hűtőben van a helye.)

Zöld paradicsom érlelése

A paradicsomról kevesen tudják, hogy képes utóérésre. Ha tehát egy fürt savanyú és zöld paradicsom büszke tulajdonosa lettél, nincs más dolgod, mint hogy fogsz 5-6 paradicsomot és egy almát, majd együtt egy papírzacskóba rakod őket. Tedd félre a csomagot pár napra, majd élvezd a tökéletesen érett, zamatos paradicsomok ízét!

Karácsonyi gyertyatartó almából

A karácsonyi hangulat szinte fillérekből megteremthető otthon, ha házilag készül a dekoráció. A legegyszerűbb, de látványos gyertyatartót úgy készítheted, ha almamagozó késsel lyukat fúrsz az almába, ott, ahol a szára van, körülbelül háromnegyed mélységig. Ezután szúrj bele egy hosszúkás gyertyát, tedd egy tálra, rendezz köré tűleveleket, esetleg 1-1 kisebb karácsonyfadíszt – és már készen is vagy!

A só felszívása levesekből vagy a pörköltből

Elsóztad az ételt? Semmi pánik! A túl sós étel helyrehozható alma segítségével. egyszerűen dobj néhány szelet almát vagy krumplit az ételbe, és főzd további tíz percig. Máris fogyasztható lesz, mert az alma vagy a burgonya magába szívja a felesleges sót.

Összeállt barna cukor megpuhítása

A barna cukor egyik bosszantó tulajdonsága, hogy nedvesség, pára éri, képes egyetlen kemény tömbbe összeállni. Ezen szerencsére könnyen lehet segíteni, úgy, hogy mélyhűtőzacskóba vagy szorosan zárható edénybe teszed a cukortömböt egy szelet almával. Tedd a lezárt zacskót száraz helyre 1-2 napra, és a cukor ismét olyan lesz, mint újkorában volt.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük