Bórax és a lefolyó tisztítása

A bórax egy igen kevéssé ismert háztartási tisztítószer és sajnos méltánytalanul hanyagolják.  Eleged van az állandó dugulásokból és a sok pénzbe kerülő mester emberek házhoz hívásából? Ajánlunk neked egy kíméletes, de nagyon hatékony lefolyótisztítót a bóraxot, ami ráadásul környezetkímélő és igen olcsó is a különböző méregdrága tisztítószerekhez képest.

Bórax, a lefolyó tisztítója

Először is egy tölcsérrel tölts fél pohár kristályos bóraxot a lefolyóba, utána önts kb. 2 pohárnyi forrásban lévő vizet, és azonnal zárd a lefolyó dugót, amíg a pezsgő keverék hat! Hagyd a keveréket körülbelül 15-20 percig dolgozni, hogy a bórax jól kifejtse a hatását.  A bő negyed óra leteltével pedig öntsd le egy nagy adag forró vízzel. Ha nem elég a csőrendszer fellélegeztetésére, akkor ismételd meg ezt a módszert.

Azért fontos, hogy amikor éppen hat, akkor a lefolyó be legyen dugva, mert a kémiai reakcióból keletkező gázok, gőzök így nem felfelé párolognak, hanem helyben fejtik ki hatásukat és arra, amerre a cső tovább megy. A forró víz pedig azért szükséges, mert gyorsítja a folyamatokat és hamarabb bomlik a bórax, mintha csak hideg vizet engednél rá.

Hol szerezd be?

Tudtad, hogy általában fehér zacskóba csomagolva, színtelen kristályokból álló fehér porként vásárolhatod meg a vegyszerboltokban? Szerencsére már a háztartási boltokban is egyre inkább kapható és újra felfedezik kiváló tisztító hatása miatt.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük