Egérpad hasznosítása

A golyós egerek korában az egérpad megkerülhetetlen kiegészítője volt a számítógépasztalnak. Ma már nem ennyire egyértelmű a helyzet, a modern egerek kiválóan működnek egérpad használata nélkül is. Ha azonban nem annyira kopásálló az asztalod felülete (ha bútorlapból készült, szinte biztosan nem az), a mai napig hasznos lehet, ha egérpadon fut az egered. Így évekig szép maradhat a bútor még az egér alatt is.

Ettől függetlenül a legtöbb háztartásban bizony akad egy-két feleslegessé vált egérpad, melyek csak kallódnak a fiókban. Mihez kezdjünk velük? Semmiképpen sem javasoljuk a kukát, mert az egérpad valójában egy multifunkciós háztartási kiegészítő.

Ha pedig már nincs otthon készleten, fillérekért beszerezheted, és szinte bármilyen tárgya alátétjeként bevetheted a háztartásban.

Íme néhány ötlet, ami nálunk már bevált:

Egérpad alátét a szobanövényekhez

A szobanövények még a legsivárabb lakást is fel tudják dobni, de sajnos ugyanúgy képesek leamortizálni is.

A laminált padlót könnyen felsérthetik a virágcserepek vagy a cserépből készült alátétek. Ezért nagyobb, földön álló szobanövények alá érdemes egy egérpadot is tenni alátét gyanánt. Így megelőzhető a padló karcolódása, kopása, sérülése. Egy-egy nagyobb cserép alá lehet, hogy akár 3-4 darab egéralátét is szükséges lesz.

Térdpárna kertészkedéshez

Az egérpad segíthet az érzékeny térdűeknek is a kertészkedés vagy más, padlón végzett tevékenységek kényelmesebbé tételében. A mérete és az anyaga épp ideálissá teszi ehhez. gyors megoldásként egyszerűen csak tegyünk a térdünk alá egy-egy egéralátétet. Ha bevált a módszer, eggyel tovább is léphetünk: ragasztószalag segítségével a munkásnadrágod térdéhez erősítheted az egérpadot, így az mindenhova megy veled, és bárhol letérdelsz, kényelemben érezheted magad.

Alátét a bútorokhoz

Az egérpad ollóval könnyen méretre vágható, és kiváló, nehezen csúszó alátét például asztalok vagy székek alá. Megakadályozza a padló karcolódását, sérülését, és ha laknak alattunk, a jószomszédi viszony fenntartásához is hozzá tud járulni. A székek lábára helyezve hangtompítóként funkcionál, így nem fogja az alattunk élő szomszéd hallani, ha épp leült a család a vasárnapi ebéd mellé.

Te mire használod még az egérpadot?

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük