Eldobható pelenka mint növényitató

Valószínűleg el sem tudtad képzelni, hogy mi mindenre jó egy eldobható pelenka! Ha nincs sok időd a növényeiddel foglalkozni, akkor adok egy tippet, hogyan óvhatod a növényeidet a kiszáradástól!

Az eldobható pelenka segít a növényeid “életben tartásában”

Első lépésben a növényednek szánt cserép aljába tegyél egy új eldobható pelenkát, a nedvszívó részével felfelé. Majd öltesd el a növényt, úgy ahogy szoktad. Az imígyen “elültetett” eldobható pelenka magába szívja a vizet, ami valószínűleg amúgy is ki folyt volna a cserép alján. Mivel az eldobható pelenka jó nedvszívó, ezért sokáig vízzel látja el a növényedet, és nem kell félned attól, hogy kiszárad.

Az eldobható pelenka nem univerzális megoldás!

Ne feledd, hogy ez csak olyan növényeknél hasznos, amelyik tűri, sőt igényli a vizet. Egy kaktuszfélének azonban az eldobható pelenka nem a legjobb módszer, mert ezek a növények kifejezetten nem szeretik, ha a föld állandóan vizes.

Viszont mindenképp fontold meg a fent leírt megoldást, ha épp csíráztatsz növényt, és épp át akarod emelni cserépbe,  hiszen az új, vékony gyökereknek állandó nedvességre van szükségük, és amint kiszárad a föld, az új gyökerek eltörhetnek, elhalhatnak. Ekkor jól jöhet ez a módszer, mert ha napokra távol maradsz (pl. elutazol), a fiatal kis növényed akkor is biztonságban túlvészeli ezt a kis időt víz pótlása nélkül is.

Mikor szorul cserére  a cserépben levő eldobható pelenka?

Például amikor elkezd penészedni – mert azért így is túl tudod itatni a növényt. Vagy amikor a növény már elég erős ahhoz, hogy önállóan is megéljen egy cserépben és nem kulcsfontosságú, hogy állandóan vizes legyen a cserépben a föld.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük