A nyomtató tisztítása

Az első dolgunk a nyomtató tisztítása előtt az legyen, hogy áramtalanítsuk a gépet, így se nekünk, se a készüléknek nem lesz baja.

A nyomtató külső, műanyag borításának megtakarításához egy kis tálkányi meleg víz és egy puha anyag (nem nejlon alapú zokni, pólódarab, stb.) szükséges. Ha a printer olyan helyiségben van, ahol dohányzunk, akkor már pár hónap után is látszik, hogy a műanyag sárgás színt kap, ez pedig nem más, mint a nikotin és a füst megtapadása, amire a levegőben levő porszemcsék előszeretettel rátelepednek. Ezek az anyagok olyanok, mint a zsír, ezért sima mosogatószeres vízbe mártott, alaposan kicsavart ronggyal lemoshatóak. Az apró recék, illesztések mentén egy fogkefe vagy fültisztító pálcika is fontos lehet, azok mentén kell megdörzsölni a nyomtató külsejét a kefével vagy a pálcikával.
A kábel takarítására is megfelel a mosogatószeres víz, a ronggyal csak megmarkoljuk a kábelt és végighúzzuk rajta a rongyot, több oldalról, többször is, ha a kosz mértéke megkívánja. Ne feledkezzünk el a kábel fejéről se, viszont itt különösen óvatosan bánjunk a vízzel és a tökéletes száradásig véletlenül se dugjuk be a konnektorba.

A nyomtató belsejének tisztítása nagyobb körültekintést kívánt. Amennyire tudjuk, szétszedhetjük a nyomtatót, de a port inkább keskeny, lapos fejjel felszerelt porszívóval távolítsuk el, mint vizes ronggyal. Ha megtehetjük, vigyük a nyomtatót a szabadba és sűrített levegős flakon vagy kompresszor segítségével fújjuk ki a port, majd azokat alkatrészeket, amiket elérünk, alkoholba mártott fültisztító pálcikával töröljük át.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük