Porszívócső meghosszabbítása

Nem éred el a pókhálót a plafonon a porszívó csövével? Kényelmetlen görnyedt tartásban porszívózni? Ez nem lehet a tisztaság akadálya! A nagy belmagasságú lakások takarítása egyszerűbbé válik, ha nem dobod ki a z elsőre feleslegesnek tűnő kartonpapír hengereket, hanem porszívócső hosszabbítót gyártasz belőle.

Mikor praktikus a hosszabb csövű porszívó?

  1. A nagy belmagasságú polgári lakások, egy tetőtéri, vagy egy galériás lakás igazán gyönyörű lehet. A tágas terek kellemesek a szemnek, a szellős, elegáns terekben egyszerűen jó élni.
    De mi lengedezik a sarokban? Akár tetszik, akár nem, a pókok évezredek óta elmaradhatatlan lakótársaink. Ha nem is félsz tőlük, az biztos, hogy a plafon környékén lengedező hálók az elhanyagolt háztartás benyomását keltik. A legegyszerűbb és a legtisztább megoldás, ha porszívóval gyűjtöd be őket – feltéve, hogy elég hosszú a gép csöve.
  2. A tapétát, lambériát nem szükséges gyakran porszívózni, de időnként érdemes, mert a por a falon is meg tud ülni.
  3. Rég elmúlt az az idő, amikor a házasulandó legények a kalapjukat a szekrény tetejére téve tesztelték a választott lányokat. (Ha távozáskor is tiszta volt az alja, a lány átment a teszten.) Ettől függetlenül egy tiszta és egészséges otthonban a szekrények teteje is tiszta kell, hogy legyen. A legtöbb porszívó csöve nem elég hosszú ehhez, de a lenti módszerrel akár egy speciális szekrénytető és könyvespolc tisztító fejet készíthetsz a porszívódhoz, így elkerülhet a tollseprű használatát és a tüsszögést.
  4. A porszívókat átlagos testmagassághoz tervezik. Ha nagyon magas vagy, sokkal kényelmesebb (a hátadnak pedig egészségesebb) lesz egy meghosszabbított csövű porszívóval dolgozni, mert így nem kell görnyedni takarítás közben.

Porszívócsövet hosszabbítani egyszerű és olcsó, vágjunk bele!

Porszívócső meghosszabbítása kartonpapír gurigával

Használjunk egy hosszú, üres csomagolópapír gurigát a cső megtoldására!A gurigát csatlakoztassuk szigetelőszalaggal a porszívócsőhöz, ez később, ha már nem lesz szükség a hosszabbításra könnyedén eltávolítható lesz.A guriga végének összenyomásával akár résszívófejet is kialakíthatunk, ha a sarkokban, résekben, csövek mögött szeretnénk takarítani nagy magasságban is, vagy egyszerűen csak elveszett a porszívóhoz adott eredeti résszívófej.

Hasonló módszerrel, egy WC-papír guriga és némi szigetelőszalag segítségével a törött, szakadt porszívócsövet tehetjük újra használhatóvá, ráadásul mindezt fillérekből.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük