Rovarirtás házilag almaecettel

Az almaecetet, mint  házi rovarirtás egyik legjobb szerét kevesen ismerik, pedig a tisztító hatása meglehetősen közismert.

Rendkívül bosszantó, amikor a fáradságos munkával gondozott kerti gyümölcseinket és zöldségeket hívatlan vendégek rágcsálják meg. De hogyan lehet megszabadulni tőlük úgy, hogy a veteményes ne lássa kárát? Létezik egy egyszerű, vegyszermentes  szer: az ecet,
amely a házi rovarirtás során nagy segítségedre lesz.

Az almaecetes koktél elkészítése

Szükséged lesz egy nagy flakonra, legalább 2 literesre. Tölts bele először 1 pohár almaecetet és 1 pohár cukrot!  Egy nagyon vékony szeletekre vágott banánt is tegyél hozz, majd öntsd le egy pohár vízzel. Miután alaposan összeráztad, köss egy darab madzagot az flakon nyaka köré, ezzel akaszd fel egy alacsonyabb faágra, ha a rovarok a fán laknak. De az is jó megoldás, ha ezt az ecetes rovarirtót egyszerűen a földre teszed, hogy még könnyebben belesétáljanak a kiirtandó férgek.

Az ecetes rovarirtás hatása

A banán erjedésének illata és a cukor odavonzza a rovarokat, a flakonból azonban nem tudnak majd kimászni, és az ecet rovarirtó képessége elpusztítja őket.
Ahogy a banán érik illetve rohad, úgy cseréld  időnként ezt a rovarirtó csapdát!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük