Virágmagok tárolására befőttes üveg rendszer

A virágmagok rafináltak, némelyik pont úgy néz ki, mint egy másik faj magja! A befőttes üveg már a mérete miatt is alkalmas apró holmik tárolására. De persze most nem az az egyszerű ötlet jön, hogy ezekben tartsd a jövő évi virágmagokat, inkább mutatunk egy helytakarékos megoldást.

Éves családi fejtörő a virágmagok miatt

Mennyire bosszantó, ha a tavaszi veteményezés kezdeti időszaka azzal telik, hogy a családtagokat szavaztatjuk meg, hogy vajon melyik magot melyik papírzacskóba tették. Ismerős az, ha azon sakkozunk, vajon melyik zacskót melyik szomszéd néni adta és melyikben melyik virágmag lehet? Vagy a magot a kezünkben tartva keresgéljük a Google-ban a lehetséges növény nevét? Ha nem akarsz sok-sok felesleges időt és pénzt szánni arra, hogy rendszert állíts és az ősszel szedett virágmagokat tavasszal ne keverd össze, akkor íme egy olcsó, mondhatni semmibe sem kerülő tipp.

Virágmagok rendszerezése

Egy befőttes üveg tetőt csavarozz fel a kerti kamra polcának aljára, de vigyázz, hogy a csavar ne lyukassza ki a polc felszínét. Eztán tedd a befőttes üvegekbe a kiválasztott magokat, és címkézd fel a befőttes üveget, végül csavard rá az üveget a tetejére.  A polcra rögzített befőttes üveg helytakarékos, hiszen nem a polcon foglal helyet, s ami még nagyon fontos, hogy egyből látod az átlátszó üveg tartalmát. Nem csak virágmagok tárolását oldhatod meg így, hanem készíthetsz belőle csavartartó rendszert, vagy bármilyen más kis apróságot is tárolhatsz bennük.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük